x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jaf nereuşit la un magazin de bijuterii din Paris: opt români au fost arestaţi

Jaf nereuşit la un magazin de bijuterii din Paris: opt români au fost arestaţi

14 Ian 2014   •   07:47
Jaf nereuşit la un magazin de bijuterii din Paris: opt români au fost arestaţi

Opt indivizi au fost arestaţi luni în flagrant delict în timp ce încercau să spargă un magazin de bijuterii din apropiere de Champs-Elysées, la Paris. Bărbaţii, români potrivit primelor elemente ale anchetei, dintre care unii erau înarmaţi cu topoare, au încercat să pătrundă în magazin spărgând uşa de la intrare cu lovituri de baros, scrie ziarul Le Monde în ediţia sa electronică.

"Au reuşit să spargă prima uşă a holului de la intrare, dar nu au reuşit să spargă uşa a doua şi au rămas prinşi în hol", a explicat o sursă din rândul poliţiei. Ei au fost arestaţi de Brigada de represiune a banditismului (BRB) din cadrul poliţiei judiciare de la Paris, "unii în hol", alţii "în preajma magazinului de bijuterii în timp ce încercau să fugă".

Ministrul francez de interne, Manuel Valls, s-a deplasat în cursul serii la locul incidentului pentru "a-i felicita pe anchetatori şi a discutat cu angajaţii magazinului de bijuterii care erau foarte şocaţi", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Pierre-Henry Brandet.

Infractorii, aflaţi în arest preventiv, sunt suspectaţi că fac parte din "aceeaşi mişcare" cu echipa care a comis la începutul lunii octombrie un jaf spectaculos în plin centrul Parisului.

Pe 4 octombrie, un grup format din vreo zece indivizi a pătruns în magazinul de bijuterii Vacheron Constantin, specializat în ceasuri de lux, înarmaţi cu ciocane şi topoare, de unde au furat peste 20 de ceasuri. Valoarea prăzii, care nu a fost dezvăluită oficial, ar putea depăşi un milion de euro. Între timp, cinci dintre  românii suspectaţi că au participat la această spargere au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la închisoare.

Unii dintre indivizii reţinuţi luni sunt, de asemenea, suspectaţi că au participat, pe 27 decembrie, la spargerea unui magazin de bijuterii din Strasbourg, în cursul căreia au fost furate ceasuri de lux în valoare de 230.000 de euro, potrivit uneia dintre surse. În acest dosar, au fost emise mandate europene de arestare pentru doi români, arestaţi în Austria a doua zi după incident.

×
Subiecte în articol: jaf paris jaf armat bijuterii roman