x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jamie Oliver caută un nou investitor pentru lanțul lui de restaurante

Jamie Oliver caută un nou investitor pentru lanțul lui de restaurante

06 Feb 2019   •   19:04
Jamie Oliver caută un nou investitor pentru lanțul lui de restaurante

Maestrul bucătar Jamie Oliver se află în căutarea unui nou investitor pentru lanţul său de restaurante, care a fost nevoit să îşi închidă mai multe unităţi în 2018 în contextul volatilităţii crescute a acestui sector de activitate, informează miercuri Press Association.

Devenit celebru graţie emisiunilor sale culinare difuzate la televiziune, Jamie Oliver a angajat compania de consiliere financiară Alix Partners întrucât intenţionează să îşi vândă o parte din acţiunile sale unui investitor care îi va deveni partener de afaceri.

"Bazându-se pe succesele recente obţinute de cărţile de bucate şi show-urile TV lansate de Jamie, lanţul Jamie Oliver Restaurants Group caută un investitor-partener care să colaboreze cu Jamie pentru a extinde afacerea în Marea Britanie şi pe pieţele internaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al acestei companii.

Contractul va include cel mai probabil şi o nouă infuzie de capital adusă de Jamie Oliver, care a introdus anul trecut o finanţare din fonduri proprii în valoare de 13 milioane de lire sterline în propria afacere, în momentul în care lanţul său de restaurante a început să se confrunte cu probleme financiare.

În ianuarie 2018, grupul a închis 12 dintre cele 37 de restaurante cu specific italian deţinute de Jamie Oliver din cauza creşterii costurilor de exploatare şi a concurenţei tot mai acerbe de pe piaţa unităţilor gastronomice. 

Barbecoa, un joint-venture în care este implicat Jamie Olivier, şi-a închis în luna februarie restaurantul său din celebra piaţă Piccadilly din Londra. 

Compania a predat şi controlul majoritar asupra restaurantelor italiene deţinute de Jamie Oliver în Australia, vândute grupului Hallmark, cu sediul în Brisbane. Un alt restaurant din acelaşi grup nu a găsit cumpărător şi a fost închis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jamie oliver restaurante investitor