x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Janus, câinele care a realizat 440 de arestări în 4 ani, iese la pensie

Janus, câinele care a realizat 440 de arestări în 4 ani, iese la pensie

06 Noi 2012   •   11:50
Janus, câinele care a realizat 440 de arestări în 4 ani, iese la pensie

Janus, un câine belgian Malinois poliţist, a reuşit în patru ani să realizeze 440 de arestări, iar acum iese la pensie la venerabila vârstă de nouă ani şi jumătate, scrie Daily Mail.

Colegii lui Janus spun despre el că adoră "să-şi înfigă colţii în criminali". Partenerul câinelui din 2008 a fost ofiţerul Dan Thomas. Janus a contribuit la arestarea a 285 de suspecţi de crimă. 60 de criminali au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcaţi de câinele poliţist.

Datorită reuşitelor lor, Dan Thomas şi Janus au fost nominalizaţi la numeroase premii în West Midlands.

"Se poate spune că i-a plăcut foarte mult ceea ce a făcut. O plimbare cu Janus implică şi antrenamente pentru că vrea să continue să fie activ. Janus a fost implicat în arestări extraordinare şi şi-a folosit abilităţile pentru a descoperi lucruri furate şi probe care au dus la condamnări", a spus Dan Thomas.

Ofiţerul Thomas va avea grijă în continuare de Janus. "Este un câine extraordinar: este foarte sociabil, foarte jucăuş, agil, foarte implicat în ceea ce face. Janus va trăi cu mine şi cu familia mea", a spus poliţistul.

Janus a intrat în Poliţia din West Midlands în urmă cu opt ani, dar a devenit faimos abia după ce a devenit partenerul lui Dan Thomas. Noul partener al ofiţerului va fi câinele poliţist Zane.

×
Subiecte în articol: politie caine arestare criminal stapan ofiter