x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Japonezii nu se tem de cutremure, ci de tsunami”

„Japonezii nu se tem de cutremure, ci de tsunami”

11 Mar 2011   •   14:28
„Japonezii nu se tem de cutremure, ci de tsunami”

155882-panica-japan.jpgJaponezii sunt pregătiţi de mici să facă faţă unor situaţii de urgenţă şi îşi vor reveni repede după dezastrul de astăzi. Aceasta este opinia fostului internaţional român de fotbal Pavel Badea, care a a evoluat în Japonia între 1998 şi 2001.

" Fac exerciţiile speciale încă de la şcoală. Cutremurul nici nu e o problemă prea mare pentru ei, nu le este frică deloc. Dovadă, că deşi sunt cutremure dese, numărul victimelor este mic. Lor le este teamă însă de tsunami. Pentru tsunami nu prea ai cum să te pregăteşti", a spus Pavel Badea, pentru Mediafax.

Fostul jucător de fotbal a precizat că în întreaga sa carieră nu a cunoscut oameni mai bine organizaţi ca în Japonia, motiv pentru care crede că ţara îşi va reveni repede după tragedia care a lovit-o. "Am mai jucat în Elveţia şi Coreea de Sud, dar ce am văzut în Japonia e incredibil. O ţară atât de organizată, până la cel mai mic detaliu, nu cred că mai există. Am vizitat multe ţări, dar pot să spun fără nicio teamă că Japonia m-a impresionat din toate punctele de vedere, şi o consider cea mai puternică naţie, o spun cu tărie şi fără niciun fel de. reţinere Japonia a reuşit să-şi revină din toate punctele de vedere după al doilea război mondial, care a făcut ravagii la ei. Au ajuns acum să fie a treia putere economică a lumii şi sunt sigur că îşi va reveni şi după această catastrofă", a explicat el.

×
Subiecte în articol: japonia cutremur japonia