x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia califică drept „regretabile” taxele pentru importurile de oțel și aluminiu

Japonia califică drept „regretabile” taxele pentru importurile de oțel și aluminiu

09 Mar 2018   •   12:51
Japonia califică drept „regretabile” taxele pentru importurile de oțel și aluminiu

Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Kono, a calificat vineri drept "regretabile" măsurile SUA privind impunerea de taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu şi a semnalat că acestea ar putea dăuna relaţiilor comerciale bilaterale, relatează agenţia EFE. 

"Aceste măsuri pot afecta semnificativ cooperarea economică dintre Japonia şi SUA şi comerţul internaţional", a declarat oficialul nipon după o reuniune a Guvernului. 

La rândul său, ministrul Economiei, Industriei şi Comerţului, Hiroshige Seiko, a spus că este vorba "despre o măsură unilaterală de represalii, care nu avantajează nicio ţară'' şi a adăugat că Japonia va analiza un posibil răspuns "în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului". 

Preşedintele american, Donald Trump, a semnat joi pentru impunerea de taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, cu excepţia, momentan, a celor provenite din Canada şi Mexic. 

Japonia, care în 2017 a exportat circa 1,78 milioane de tone de produse din oţel în Statele Unite, este al şaptelea mare exportator, conform datelor SUA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia taxe vamale taxe otel aluminiu