x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia s-a dotat cu infanterie marină pentru a-si apara intersele

Japonia s-a dotat cu infanterie marină pentru a-si apara intersele

07 Apr 2018   •   17:44
Japonia s-a dotat cu infanterie marină pentru a-si apara intersele

Japonia a lansat sâmbătă prima sa unitate de infanterie marină care va fi însărcinată cu apărarea insulelor pe care Tokyo şi Beijingul şi le dispută în Marea Chinei de Est.

 

Multă vreme, Japonia a fost reticentă să creeze o unitate de luptă amfibie din cauza Constituţiei sale pacifiste, adoptată în 1947, care îi interzice să folosească forţa pentru a soluţiona diferende internaţionale. Dar creşterea puterii militare a Chinei în regiune a schimbat datele problemei.

Cu sediul la Sasebo, în vestul arhipelagului nipon, şi cu un efectiv de 2.100 de militari, brigada amfibie a Forţelor de Autoapărare Japoneze a fost lansată în cursul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă, urmată de un exerciţiu comun cu infanterişti marini americani.

Unitatea va avea ca scop să apere insulele nelocuite din Marea Chinei de Est revendicate deopotrivă de Tokyo şi Beijing şi să le recucerească în caz de invazie. Unitatea, care va ajunge să numere 3.000 de militari, va fi echipată cu avioane hibrid de tip V-22 Osprey şi vehicule de asalt amfibii.

De mulţi ani, Japonia şi China îşi dispută numeroase insule în Marea Chinei de Est, numite Senkaku de către niponi şi Diaoyu de către chinezi. Aceste insule nelocuite sunt administrate de Japonia, însă vase ale pazei de coastă chineze se aventurează frecvent în zonă, provocând tensiuni diplomatice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia infanterie marina insule China