x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia se pregătește pentru bomba cu hidrogen a Coreei de Nord

Japonia se pregătește pentru bomba cu hidrogen a Coreei de Nord

22 Sep 2017   •   11:48
Japonia se pregătește pentru bomba cu hidrogen a Coreei de Nord

Japonia se pregătește pentru o posibila lansare a unei rachete nucleare a Coreei de Nord  peste teritoriul său, conform amenințărilor cu testarea unei bombe cu hidrogen în Pacific lansate de Kim Jong-un, potrivit ministrului apărării din Japonia, scrie The Guardian.

Ministrul Apărării din Japonia, Itsunori Onodera, a afirmat că un astfel de test poate implica un dispozitiv nuclear montat pe o rachetă balistică cu rază medie sau intercontinentală.

„Nu putem nega posibilitatea ca aceasta să zboare deasupra țării noastre”, a spus Onodera, la câteva ore după ce liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a afirmat că Donald Trump „va plăti scump” pentru amenințările lansate la Adunarea Generală ONU.

Scenariul unei escaladări masive a tensiunilor a apărut după ce Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, a afirmat că Phenianul poate răspunde recentelor amenințări ale lui Donald Trump cu o puternică armă nucleară în Pacific.

Ri, care se va adresa Adunării Generale ONU în acest weekend, a spus reporterilor din New York: „Poate fi cea mai puternică detonare a unei bombe cu hidrogen în Pacific. Nu avem nicio idee despre acțiunile care vor urma după cum vor fi ordonate de liderul Kim Jong-un.”.

Într-o declarație personală fără precedent, Kim Jong-un a afirmat că declarațiile lui Donald Trump, pe care îl numește nebun, l-au convins că a ales calea cea bună, pe care trebuie să o urmeze până la capăt, și îl amenință cu cele mai dure reacții, pentru a-l face să plătească scump.

×