x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia va cumpăra echipament militar din Statele Unite ale Americii

Japonia va cumpăra echipament militar din Statele Unite ale Americii

06 Noi 2017   •   15:24
Japonia va cumpăra echipament militar din Statele Unite ale Americii

Donald Trump a afirmat că cererile Japoniei de echipament militar din SUA vor ajuta la contracararea ameninţărilor venite din partea Coreei de Nord, în contextul în care preşedintele SUA a numit regimul “o ameninţare pentru lumea civilizată” în cea de-a doua zi a turneului său în Asia, scrie The Guardian.

Coreea de Nord a testat două rachete deasupra insulei japoneze Hokkaido, în lunile recente, şi a ameninţat că va “scufunda” Japonia în mare. Trump, aflat la o conferinţă de presă în Tokyo împreună cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a afirmat că Japonia ar fi trebuit să doboare rachetele şi că achiziţionarea armamentului antirachetă va ajuta atât economia Statelor Unite, cât şi securitatea Japoniei.

“ (Abe) va doborî rachetele, când va termina de achiziţionat multe echipament din Statele Unite ale Americii”, a spus Trump.”Un lucru foarte important este că prim-ministrul Abe va achiziţionat cantităţi masive de echipament militar, aşa cum trebuie. Facem ce e mai bun... este multă treabă pentru noi şi multă siguranţă pentru Japonia”, a spus Donald Trump.

Donald Trump a spus că Statele Unite ale Americii iau în considerare toate opţiunile, inclusiv forţa militară, pentru a face faţă programelor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord.

×