x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jared Kushner, ginerele lui Trump, pierde accesul la informaţii top secret

Jared Kushner, ginerele lui Trump, pierde accesul la informaţii top secret

28 Feb 2018   •   06:46
Jared Kushner, ginerele lui Trump, pierde accesul la informaţii top secret

Jared Kushner, ginere şi consilier al lui Donald Trump, nu mai are acces la informaţiile clasificate cele mai sensibile de la Casa Albă, au indicat surse apropiate cazului.

 

Kushner, care este căsătorit cu Ivanka Trump, fiica cea mai mare a preşedintelui american, se ocupa in special de procesul de pace israeliano-palestinian si, pana acum, a avut acces la informaţii strict secrete, dar numai în baza unei autorizaţii temporare.

Executivul american a decis insa să revizuiască procedurile în vigoare după dezvăluirile referitoare la alt apropiat consilier prezidential, care nu a primit undă verde completă la finalul verificărilor la care sunt supuşi angajaţii Casei Albe. Rob Porter a fost oricum constrâns să demisioneze ca urmare a acuzaţiilor de violenţă conjugală formulate de foste soţii.

Preşedintele american a declarat săptămâna trecută că nu el va decide daca ginerele lui isi va pastra dreptul de acces la date top secret, ultimul cuvant urmand sa apartina sefului de cabinet al Casei Albe, John Kelly. "Jared face lucruri foarte importante pentru ţara noastră şi primeşte zero (dolari) pentru asta", a spus Trump vineri.

Într-un comunicat difuzat săptămâna trecută, Kelly şi-a reafirmat încrederea în ginerele preşedintelui.

"Cum i-am spus lui Jared în urmă cu câteva zile, am deplină încredere în capacitatea sa de a-şi îndeplini sarcinile în materie de politică externă, inclusiv în privinţa eforturilor noastre în procesul de pace israeliano-palestinian şi chestiunea relaţiilor noastre cu Mexicul", preciza Kelly. AGERPRES

×