x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Claude Juncker se declară 'şocat şi întristat' de atacul de la Toronto

Jean-Claude Juncker se declară 'şocat şi întristat' de atacul de la Toronto

24 Apr 2018   •   15:43
Jean-Claude Juncker se declară 'şocat şi întristat' de atacul de la Toronto

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat marţi 'şocat şi întristat' de atacul soldat cu victime comis luni în oraşul canadian Toronto şi a salutat 'calmul şi curajul' de care au dat dovadă poliţiştii canadieni, informează un comunicat al executivului european. 

''Am aflat cu şoc şi tristeţe despre atacul tragic comis la Toronto luni după-amiază. Transmit cele mai profunde condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor, precum şi premierului Trudeau şi tuturor canadienilor. Uniunea Europeană este alături de marele oraş Toronto şi vom pune la dispoziţia autorităţilor canadiene toate mijloacele noastre în caz că este nevoie'', menţionează Juncker în documentul citat. 

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, identificat de poliţie drept Alex Minassian, a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15. 

Minassian a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului. Poliţia a precizat că Alex Minassian nu avea antecedente penale, iar motivele sale sunt încă necunoscute. Şeful poliţiei din Toronto, Mark Saunders, a afirmat că acţiunile şoferului "arătau cu siguranţă a fi deliberate". 

El va compărea marţi pentru prima dată în faţa instanţei, când sunt aşteptate detalii ale acestui incident.AGERPRES

×