x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jenna Bush a vrut nuntă "casual”

Jenna Bush a vrut nuntă "casual”

de Sînziana Stancu    |    13 Mai 2008   •   00:00
Jenna Bush a vrut nuntă "casual”

TEXAS ● Preşedintele american, socru mic în ... exerciţiu
Una dintre gemenele preşedintelui american, Jenna Bush, s-a căsătorit sîmbătă seara, acasă, în Texas, optînd pentru o ceremonie privată, în Texas, şi nu pentru una la Casa Albă, în ochii lumii întregi.



TEXAS ● Preşedintele american, socru mic în ... exerciţiu
Una dintre gemenele preşedintelui american, Jenna Bush, s-a căsătorit sîmbătă seara, acasă, în Texas, optînd pentru o ceremonie privată, în Texas, şi nu pentru una la Casa Albă, în ochii lumii întregi.


În ruptul capului, Jenna nu se vedea mireasă la Casa Albă, înconjurată de mobilier greoi, de portretele în ulei ale tuturor preşedinţilor americani, de o mare de invitaţi oficiali şi de presa iscoditoare. Ea a ales să-i spună "DA!” viitorului ei soţ,  Henry Hager, sub cerul liber,în amurg, la ferma familiei Bush, Crawford, din Texas, în faţa unui altar de trei tone, făcut din piatră de calcar, cu o cruce pe el, aşezat la marginea lacului. Altarul a fost ideea socrului mic, preşedintele american George Bush, care a ales aceeaşi rocă pentru altar din care este construită şi casa de la "ranch”.  Altarul "va fi şi emblema locului nostru, în anii care vor veni”, i-a dezvăluit, mîndru, preşedintele american unui ziarist de ABC, într-un interviu în exclusivitate, acordat cu cîteva zile înaintea nunţii fiicei sale. Jenna şi Henry au schimbat jurămintele de căsătorie în faţa pastorului John Caldwell, de la Biserica Metodistă din Houston, cu o jumătate de oră înainte de apusul Soarelui.


STILUL SUDULUI. Jenna a purtat o rochie simplă, albă şi fără voalul tradiţional de mireasă. Henry s-a îmbrăcat într-un costum bleumarin închis, asortat cu o cravată într-o nuanţă mai deschisă, de "albastru pudrat”. Mama Jennei, Laura Bush, a purtat o rochie turqoise închis, creată, ca şi cea a fiicei sale, de Oscar de la Renta. Nici unul dintre bărbaţi nu a purtat frac. Toţi, inclusiv preşedintele Bush, au purtat costum cu cravată.  Invitaţii au preferat hainele din materiale şi culori naturale – bleu, verde, albastru-lavadă, roz -  care s-au potrivit de minune cu vegetaţia sălbatică şi peisajul din zonă. Toate acestea au confirmat, încă o dată, înclinaţiile către naturaleţe  şi nonconformism ale familiei Bush. Designerul Lela Rose, care este şi o prietenă bună a miresei, a dezvăluit că Jenna a fost mereu adepta veşmintelor "mai naturale, organice, şi nu a celor pretenţioase şi sclipitoare, ca proaspăt scoase din cutie”. Rose a creat şi rochia bleu a Domnişoarei de Onoare – nimeni alta decît sora geamănă a Jennei, Barbara. S-a dansat şi s-a mîncat toată noaptea, sub corturi instalate pe terenul fermei.


"YOU ARE SO BEATIFUL ...” Muzica a fost asigurată de o formaţie de rock, din Nashville, numită "Super T Band”, care le-a cîntat preşedintelui şi Primei Doamne a Americii, în decembrie, 2003, la Casa Albă, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Mirii au deschis dansul pe ritmurile "Lovin’ in My Baby’s Eyes”, iar Jenna şi tatăl ei au dansat apoi  în ritmurile celebrei melodii "You are so beatiful”.  Peste 200 de invitaţi, din familiile celor doi miri şi din cercul prietenilor lor au petrecut pînă în zori. Socrul mare, fostul locotenent John Hagger, care este preşedintele Partidului Republican din Virginia, precum şi fost guvernator al acestui stat şi fost secretar guvernamental în probleme de educaţie, a fost gazda a peste o sută dintre invitaţii ce au venit cu o zi înainte, la petrecerile prenupţiale. Acestea au început cu un prînz, acasă la părinţii ginerelui, au continuat cu o cină şi s-au prelungit cu o vizită în Salado, un sat turistic aflat la cîţiva kilometri distantă de ferma familiei Bush. Tot părinţii ginerelui le-au oferit, sîmbătă, invitaţilor şi un barbecue, în Salado, cu o oră înainte de ceremonia de nuntă.


LUNĂ DE MIERE. Se zvoneşte că mirii vor pleca în Europa să-şi petreacă luna de miere, însă Casa Albă nu a suflat nimic despre asta, dar nici nu a infirmat zvonurile. Se mai spune ca Jenna(26 de ani) şi Henry (30) vor locui la Baltimore, într-o casă cu două camere. Jenna şi Henry s-au cunoscut în 2004, cu ocazia campaniei electorale pentru ralegerea tatălui ei. Henry tocmai absolvise Universitatea Wake Forest şi lucra ca secretar pentru fostul consilier al preşedintelui, Karl Rove. La sfîrşitul acestei luni, Henry va absolvi şi cursurile unui masterat în afaceri publice, la Darden School of Business, în Virginia. După luna de miere, Jenna vrea să predea la o şcoală, iar Henry să lucreze pentru Constallation Energy, un furnizor de energie din Maryland.


ODORUL PREZIDENŢIAL. Chiar dacă nu a avut protocolul oficial al unui copil de preşedinte în exerciţiu, nunta Jennei va face istorie, ca unul dintre cele mai fericite momente ale mandatului zbuciumat al lui Bush, măcinat de război, terorism şi regres economic. "Este o ocazie veselă pentru familia noastră, pentru că sărbătorim viitorul fericit pe care dorim să-l aibe Jenna şi soţul ei, Henry”, s-a adresat Bush naţiunii, vineri, la radio. "Este totodată şi o ocazie specială pentru Laura, care, de Ziua Mamei, îşi va vedea una dintre fetele pe care le-am crescut împreună mergînd la altar”, a continuat el emoţionat. Jenna este cel de-al 22-lea copil de preşedinte care se căsătoreşte în timpul mandatului tatălui său. Seria acestor căsătorii a deschis-o  Sonia Nixon, fiica fostului preşedite Richard Nixon, printr-o nuntă extravagantă, transmisă în direct, din Rose Garden, în 1971.

×
Subiecte în articol: externe bush henry jenna