x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadişti sirieni refugiaţi în Germania, condamnaţi pentru crime de război

Jihadişti sirieni refugiaţi în Germania, condamnaţi pentru crime de război

13 Ian 2020   •   21:50
Jihadişti sirieni refugiaţi în Germania, condamnaţi pentru crime de război

Un jihadist sirian venit în Germania ca refugiat a fost condamnat luni de un tribunal din Stuttgart la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 19 prizonieri de război, în timpul luptelor din oraşul sirian Raqqa, informează agenţiile DPA şi EFE.

Potrivit instanţei germane, sirianul, în vârstă de 32 de ani şi membru al Frontului al-Nusra, a ucis două persoane şi a participat la asasinarea altor 17. În acelaşi proces au mai fost judecaţi alţi trei jihadişti sirieni, membri ai aceleiaşi grupări şi de asemenea veniţi în Germania ca refugiaţi. Ei au participat direct sau indirect la aceste crime şi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, cuprinse între cinci şi opt ani.

Faptele datează din primăvara anului 2013, în timpul luptelor de la Raqqa, fosta „capitală” a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei. Cei 19 prizonieri, majoritatea soldaţi ai armatei siriene a preşedintelui Bashar al-Assad, au fost asasinaţi lângă o groapă de gunoi şi cadavrele lor au fost aruncate acolo.

Patru ani mai târziu, Forţele democrate siriene (FDS), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi susţinută de SUA, au preluat controlul asupra oraşului Raqqa, după o bătălie sângeroasă care a durat patru luni şi s-a soldat cu circa 3.250 morţi, între care 1.130 civili.

După ce au sosit în Germania cu valul de refugiaţi, cei patru jihadişti sirieni condamnaţi luni s-au stabilit în mai multe oraşe germane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jihadisti arestati