x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadiştii îşi continuă atacurile în ultimul lor fief din estul ţării

Jihadiştii îşi continuă atacurile în ultimul lor fief din estul ţării

13 Oct 2018   •   21:30
Jihadiştii îşi continuă atacurile în ultimul lor fief din estul ţării

O forţă arabo-kurdă este supusă de mai multe zile contraatacurilor grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei, a anunţat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), transmite AFP. 

Combatanţii SI au atacat, de asemenea, o tabără în care trăiesc persoane strămutate din alte regiuni ale Siriei, tabără gestionată de forţele arabo-kurde. 

Cu sprijinul coaliţiei antijihadiste conduse de către SUA, Forţele Democratice Siriene (FDS) au lansat pe 10 septembrie a treia fază a unei operaţiuni declanşate în luna mai în vederea eradicării prezenţei jihadiştilor în provincia Deir Ezzor. 

În ultimele trei zile, 37 de membri ai FDS au fost ucişi în luptele cu Stat Islamic. De asemenea, în aceste confruntări au murit 58 de jihadişti, majoritatea în urma raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale. 

''Stat Islamic îşi continuă atacurile în regiunea Hajine, iar FDS luptă pentru înlăturarea jihadiştilor, cu sprijinul coaliţiei'' internaţionale, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 

Potrivit FDS, circa 3.000 de combatanţi ai SI, în mare parte străini, s-au repoziţionat în sectorul Hajine, din apropierea frontierei cu Irakul. 

De la declanşarea sa în 2011, războiul din Siria s-a soldat cu peste 360.000 de morţi. AGERPRES

×