x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jim Mattis: Rușii vor să spargă unitatea NATO

Jim Mattis: Rușii vor să spargă unitatea NATO

29 Mar 2018   •   13:30
Jim Mattis: Rușii vor să spargă unitatea NATO

Strategia Rusiei faţă de Occident se rezumă la acte pe care ea le consideră „neglijabile”, pentru a slăbi democraţiile din lume, a afirmat, marţi, ministrul american al Apărării, Jim Mattis, catalogând drept „periculos” comportamentul Moscovei.

„Ei (ruşii) au îndepărtat însemnele de pe uniformele soldaţilor lor şi au intrat în Crimeea”, a declarat fostul general de marină, întrebat de jurnaliştii acreditaţi la Pentagon despre natura acţiunilor Rusiei. „Ei spun că nu au nimic de a face cu separatiştii din estul Ucrainei”, a afirmat în continuare ministrul american, care a remarcat: „Nu ştiu cum pot spune asta, păstrându-și seriozitatea”. „Este foarte clar că s-au amestecat în alegerile altora”, a precizat şeful Pentagonului. „Ei fac lucruri pe care le consideră neglijabile și încearcă să spargă unitatea Alianţei Nord-Atlantice”, a mai declarat Mattis. NATO a anunţat marţi că a decis retragerea acreditărilor pentru şapte membri ai misiunii ruse de pe lângă Alianţă şi a respins trei cereri pentru acreditări suplimentare, ca urmare a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, la 4 martie, pe teritoriul Marii Britanii.

Măsura NATO se adaugă celor 121 de expulzări deja decretate, începând de luni, de către 26 de ţări, între care SUA şi 18 state membre ale UE, în cadrul represaliilor coordonate de Occident.

 

 

×
Subiecte în articol: rusia eliminare unitate nato