x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joanna Rowsell, simbolul persoanelor care suferă de alopecie, a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de Ciclism pe velodrom

Joanna Rowsell, simbolul persoanelor care suferă de alopecie, a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de Ciclism pe velodrom

05 Apr 2012   •   11:26
Joanna Rowsell, simbolul persoanelor care suferă de alopecie, a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de Ciclism pe velodrom

Echipa Marii Britanii, formata din Joanna Rowsell, Dani King si Laura Trott, a castigat medalia de aur in proba de urmarire pe echipe feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de Ciclism pe velodrom, care se desfasoara la Melbourne, stabilind in acelasi timp si un nou record mondial, scrie Daily Mail.

Laura Trott, Joanna Roswell si Danielle King au fost cronometrate pe distanta de 3 km in 3 min. 15 sec. 720/1000, devansand cu 1 sec. Australia.

Dupa ce a castigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Ciclism pe velodrom de la Londra, in luna februarie, Joanna Rowsell a devenit un simbol al persoanelor care sufera de alopecie, dupa ce si-a dat jos casca in fata a milioane de spectatori si telespectatori pentru a fi premiata.

Alopecia este o afectiune dermatologica inflamatorie care afecteaza foliculii pilosi in special de la nivelul scalpului. Aceasta afectiune autoimuna nu pune in pericol viata persoanelor si nu determina durere.

Joanna Rowsell, in varsta de 23 de ani, nu a crezut ca datorita gestului ei va deveni un "mentor" pentru persoanele care sufera de alopecie. De cand avea zece ani, Joanna a folosit peruci si palarii pentru a masca pierderea parului, insa, cand a devenit o sportiva cunoscuta s-a impacat cu problema ei si a devenit mult mai ambitioasa.

"Nu imi pot imagina viata mea fara alopecie. Nu stiu ce traseu as fi avut altfel. Ma sperie gandul ca poate nu as fi descoperit ciclismul. Alopecia m-a transformat intr-o persoana timida si am fost nevoita sa ma concentrez pe teme si pe invatat. Faptul ca am muncit din greu m-a facut sa nu ma gandesc la viitor sau daca voi avea un iubit sau daca voi reusi sa ma angajez. A aparut ciclismul in viata mea si m-am concentrat numai pe asta, fara a ma mai gandi la problema pe care o am", a marturisit Joanna Rowsell.

Boala a aparut cand sportiva avea noua ani, in momentul in care a ramas fara o spranceana. "Eram socata. Plangeam mereu si ii intrebam pe parintii mei de ce mi se intampla tocmai mie", a spus Joanna.

Mai multi doctori i-au spus sportivei ca alopecia este incurabila.

La varsta de 15 ani, Joanna a fost descoperita de cautatorii de talente ai echipei nationale de ciclism pe veldorom. Desi atunci nu era interesata de ciclism, s-a apucat de antrenamente.

×