x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii vor conserva 450.000 de metri cubi de zăpadă, pentru Jocurile Olimpice de la anul

Ruşii vor conserva 450.000 de metri cubi de zăpadă, pentru Jocurile Olimpice de la anul

27 Mar 2013   •   16:02
Ruşii vor conserva 450.000 de metri cubi de zăpadă, pentru Jocurile Olimpice de la anul

Oraganizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc anul viitor, în februarie, la Soci, vor conserva 450.000 de metri cubi de zăpadă, în Munţii Caucaz, pentru a fi pregătiţi în cazul în care în timpul competiţiei vremea va fi prea călduroasă.

Luna februarie de anul acesta a fost deosebit de caldă, în Soci, fapt care i-a alertat pe organizatori.

"Am pregătit şapte zone separate, în munţi, unde vom conserva zăpada", a declarat Sergei Bachin, directorul general al staţiunii Roza Khutor, din Soci.

"Vreau să mă asigur că nu va lipsi zăpada, chiar dacă temperaturile din februarie, anul viitor, vor fi şi mai ridicate ca luna februarie a acestui an", a adăugat acesta.

Zăpada va fi acoperită de copertine termoizolatoare, ca să nu se topească.

"Ne aşteptăm ca 140.000 de metri cubi să se topească, dar tot vom rămâne cu 300.000 de metri cubi disponibili pentru la anul", a spus Bachin. Acesta a declarat că aceste măsuri vor costa aproximativ 11 milioane de dolari.

Asigurarea infrastructurii şi a măsurilor de securitate pentru Jocurile Olimpice au fost problemele principale cu care s-au confruntat organizatorii, însă în prezent vremea a devenit principala ameninţare.

"Am avut parte de o iarnă foarte ciudată, anul acesta. Nici localnicii nu-şi mai amintesc când a mai fost atât de cald iarna. Cel mai probabil nu va mai fi cazul şi la anul, însă trebuie să fii pregătit", a mai spus Bachin. 

×