x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jocurile politice din Franţa, date peste cap de lovitura de teatru din cazul DSK

Jocurile politice din Franţa, date peste cap de lovitura de teatru din cazul DSK

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   10:19

Mai multi lideri socialisti francezi anticipeaza, unii cu prudenta, un nou viitor politic pentru Dominique Strauss-Kahn, pe fondul dubiilor referitoare la acuzatiile formulate impotriva sa in Statele Unite, informeaza AFP.

"Daca acuzatiile la adresa lui Dominique Strauss-Kahn cad, va parea ca a fost victima sistemului. (...) Socialistii si liderii socialisti vor decide. Inca nu ma pot pronunta in legatura cu acest subiect", a declarat fostul premier socialist Lionel Jospin.

Ziarul New York Times a relatat ca acuzatiile de tentativa de viol la adresa lui Strauss-Kahn sunt pe cale sa se prabuseasca, procurorii avand dubii serioase in legatura cu credibilitatea cameristei.
Jean-Marie Le Guen, un deputat socialist foarte apropiat de Dominique Strauss-Kahn, apreciaza ca fostul director FMI ar fi "un actor esential al vietii politice franceze in lunile urmatoare" "Toti cei care au speculat disparitia sa politica vor trebui sa conteze pe o persoana, iar eu sper ca va fi in curand liber si va putea sa ii priveasca in ochi pe francezi", a declarat el.

Un alt lider socialist apropiat de DSK, doamna Michèle Sabban, a cerut chiar suspendarea alegerilor interne pentru desemnarea candidatului socialist la Presedintie.

Data-limita pentru depunerea candidaturilor a fost stabilita pe 13 iulie, iar scrutinul ar urma sa se deruleze intre 9 si 16 octombrie.

Mare favorit al alegerilor prezidentiale din aprilie si mai 2012, Dominique Strauss-Kahn, care are 62 de ani, a fost scos din joc la jumatatea lunii mai tocmai din cauza acuzatiilor de agresiune sexuala asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din New York, care l-au adus in situatia de a fi arestat pe aeroportul din New York, in momentul in care se pregatea de decolare spre Paris.
Incredibila, inimaginabila pana joi seara, revenirea in viata politica franceza a fostului sef al Fondului Monetar International (FMI) nu poate fi exclusa, intr-un moment in care Partidul Socialist francez caruia DSK ii apartine se pregateste pentru alegerile interne in vederea desemnarii candidatului sau la alegerile prezidentiale franceze.

×