x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden somat să se retragă din cursa electorală din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Joe Biden somat să se retragă din cursa electorală din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

08 Mai 2020   •   12:46
Joe Biden somat să se retragă din cursa electorală din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală
Sursa foto: flickr.com

Ex vicepreședintele democrat Joe Biden este acuzat de hărțuire sexuală de către o fostă colaboratoare. Aceasta i-a cerut candidatului la preşedinţia SUA să se retragă din cursă, transmite dpa.

Împreună cu alte șapte femei, Tara Reade l-a acuzat pe Joe Biden de comportament necorespunzător, în aprilie 2019. Ea a lucrat la biroul acestuia din Senat, la începutul anilor 1990.

În luna martie 2020, aceasta a spus că Biden a împins-o în perete şi, printre altele, i-a băgat mâna sub fustă, incidentul datând din 1993.

Reade a declarat că iniţial nu l-a acuzat pe Biden de agresiune sexuală pentru că se temea de răzbunare.
"Vreau să spun, am fost amândoi acolo. Joe Biden şi te rog să faci un pas înainte, să fii tras la răspundere", a declarat Reade într-un interviu cu jurnalista Megyn Kelly, pe care aceasta l-a publicat parţial pe Twitter.

"El nu ar trebui să candideze pentru a fi preşedinte al Statelor Unite", a insistat Reade.

În aceeaşi zi, un ziar din California a publicat un document de la procesul din 1996 al lui Reade cu fostul ei soţ, în care acesta a spus că ea i-a povestit despre "o problemă la locul de muncă în legătură cu hărţuirea sexuală în biroul senatorului american Joe Biden".

Dosarul instanţei nu specifică faptul că Biden însuşi a fost vinovatul, nici nu menţionează acuzaţiile de agresiune sexuală, dar pare să fie cel mai vechi document oficial referitor la acuzaţiile lui Reade.

Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţie, a respins acuzaţiile lui Reade, spunând că aşa ceva "nu s-a întâmplat niciodată". 

×
Subiecte în articol: sua Joe Biden hartuire sexuala