x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden: Strategia lui Donald Trump faţă de Iran este un dezastru

Joe Biden: Strategia lui Donald Trump faţă de Iran este un dezastru

20 Iun 2019   •   18:45
Joe Biden: Strategia lui Donald Trump faţă de Iran este un dezastru

Strategia preşedintelui Donald Trump faţă de Iran este ''un dezastru'', a opinat joi fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la prezidenţialele din SUA din 2020, estimând că ''îndepărtându-se de diplomaţie'' miliardarul republican a făcut ''mai probabil un conflict militar'', informează France Presse.

Teheranul a anunţat că a doborât o dronă americană în spaţiul său aerian, acesta fiind cel mai recent episod din spirala tensiunilor dintre SUA şi Iran.

Trump ''a eşuat'' în încercarea de a proteja ''două interese vitale ale Americii în Orientul Mijlociu, care sunt împiedicarea Iranului să se doteze cu o armă nucleară şi garantarea stabilităţii aprovizionării energetice prin strâmtoarea Ormuz'', a menţionat într-un comunicat Joe Biden, candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Donald Trump a promis că abandonarea acordului nuclear din 2015 şi impunerea unor sancţiuni vor stopa agresiunea Iranului în regiune, dar acesta a devenit mai agresiv, a dat asigurări Biden, referitor la politica de ''presiune maximală'' americană pentru a forţa Iranul să negocieze un nou acord, mai strict pentru Teheran.

''Ultimul lucru de care avem nevoie este un nou război în Orientul Mijlociu'', a avertizat fostul vicepreşedinte al SUA, după ce Washingtonul şi-a consolidat prezenţa militară în regiunea Golfului în urma atacării mai multor nave comerciale în apropiere de strâmtoarea Ormuz.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Joe Biden donald trump iran