x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John Galliano, condamnat la plata unei amenzi de 6.000 de euro, cu suspendare (VIDEO)

John Galliano, condamnat la plata unei amenzi de 6.000 de euro, cu suspendare (VIDEO)

08 Sep 2011   •   14:47
John Galliano, condamnat la plata unei amenzi de 6.000 de euro, cu suspendare (VIDEO)

John Galliano, fostul designer al casei Dior, a fost gasit vinovat de proferarea de injurii cu caracter rasist si antisemit de un tribunal corectional din Paris, care l-a condamnat pe acesta la plata unei amenzi de 6.000 de euro cu suspendare

Conform Daily Mail, Galliano, care a fost concediat de Dior la sfarsitul lunii februarie, a fost condamnat la plata unei amenzi de 4.000 de euro pentru un incident care a avut loc pe 24 februarie, intr-un bar din centrul Parisului, si a unei penalitati de 2.000 de euro, pentru un incident similar, care a avut loc in acelasi local, cu cateva luni inainte.

Creatorul de moda risca o pedeapsa de sase luni de inchisoare si o amenda de maximum 22.500 de euro pentru remarcile rasiste si antisemite, dar justitia franceza a preferat o sentinta mult mai blanda.

Galliano nu va plati amenzile decat daca recidiveaza, insa va achita cheltielile de judecata precum si suma de...un euro, sub forma de despagubiri acordate victimelor insultelor sale si catre cinci asociatii care militeaza impotriva rasismului, care figurau in acest caz ca parti civile.

Pe 28 februarie, pe site-ul tabloidului britanic The Sun a fost postata o inregistrare video realizata de un anonim intr-o cafenea din Paris, in care John Galliano, aflat in stare de ebrietate, le spune clientilor aflati la o masa invecinata ca “il ador pe Hitler. Oameni ca voi ar fi fost morti pe vremea lui. Mamele voastre, tatii vostri ar fi toti niste nenorociti de gazati'.

Cu cateva luni inainte, pe 8 octombrie 2010, in acelasi local, directorul artistic al casei Dior a ras de aspectul fizic al unei femei in varsta de 48 de ani, dupa care i-a adresat in limba engleza cateva insulte cu caracter rasist.

Cateva zile mai tarziu dup[ al doilea incident, Dior l-a concediat pe Galliano, care incearca sa-si vindece dependenta de alcool si medicamente. Imediat dupa pronuntarea sentintei de joi, designerul a anuntat ca se va gandi serios la viitorul carierei sale.

×
Subiecte în articol: paris rasism john galliano antisemitism