x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John McCain: Răspunsul occidentalilor faţă de Rusia este aproape ridicol

John McCain: Răspunsul occidentalilor faţă de Rusia este aproape ridicol

de Agerpres    |    16 Apr 2014   •   19:36
John McCain: Răspunsul occidentalilor faţă de Rusia este aproape ridicol

Răspunsul occidentalilor la acţiunea Rusiei în Ucraina este "aproape ridicol", a declarat miercuri senatorul american John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA, precizând că Occidentul trebuie să adopte o poziţie fermă pentru oprirea ambiţiilor Kremlinului, transmite AFP.

Sancţiunile stabilite de SUA şi Uniunea Europeană împotriva Rusiei reprezintă "cel mai slab răspuns imaginabil", a declarat la Vilnius congresmanul american, aflat într-un turneu în ţările baltice.

"Dacă europenii şi americanii nu iau măsuri mai ferme, cred că preşedintele Vladimir Putin se va simţi şi mai îndrăzneţ", a adăugat senatorul american, la finalul convorbirilor cu preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite.

"Faptul că noi nu am ajutat guvernul şi poporul ucrainean după invazia lui Vladimir Putin este ruşinos", a spus John McCain, care a adăugat că "răspunsul la adresa lui Putin este aproape ridicol".

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de amplificarea violenţelor din estul Ucrainei şi faţă de securitatea Republicii Moldova, făcând apel şi la consolidarea cooperării între SUA şi statele baltice, care au fost timp de 50 de ani sub dominaţie sovietică înainte de aderarea lor la NATO, în 2004.

"Sunt convins şi sigur că putem avea o cooperare militară mai importantă, nu atât de evident cu baze permanente, dar cu o rotaţie a forţelor şi cu exerciţii militare", a mai precizat senatorul american John McCain.

×
Subiecte în articol: john mccain sanctiuni rusia