x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John Oliver, cenzurat pe cel mai mare site de socializare din China

John Oliver, cenzurat pe cel mai mare site de socializare din China

21 Iun 2018   •   15:20
John Oliver, cenzurat pe cel mai mare site de socializare din China

Gazda de televiziune John Oliver a fost cenzurat pe site-urile de social media din China, la doar câteva zile după ce l-a criticat pe președintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul popularei sale emisiuni din SUA, Last Week Tonight, scrie BBC

În ultimele episoade ale emisiunii, John Oliver a subliniat problemele politice, economice și cele legate de drepturile omului din China și a criticat dur guvernul chinez. 
BBC a încercat să posteze „John Oliver” pe platforma Weibo, cel mai mare site de socializare din China, însă nu a reușit. În loc ca postarea să fie publicată, a fost afișat un mesaj care informează că postarea violează „legi și reguli relevante”. 
În episodul de 20 de minute, John Oliver a atins niște subiecte controversate din China. Acesta a menționat faptul că a fost eliminat termenul limită prezidențial din China, fapt ce îi permite președintelui Xi să mențină puterile pe viață. Gazda emisiunii a adăugat faptul că președintele Chinei construiește „un cult al personalității”. 
De asemenea, John Oliver a adus în discuție tratamentul aplicat uigurilor, o minoritate musulmană care trăiește în Xinjiang, subliniind faptul că aceștia au de-a face cu discriminarea. În ultimii ani, China a introdus noi restricții pentru uiguri. 
John Oliver l-a menționat și pe Liu Xiaobo, unul dintre cei mai mari avocați pentru drepturile omului din China și laureat al premiului Nobel pentru pace. Liu Xiaobo a murit în 2017, după ce a fost închis timp de 11 ani. Soția lui Liu Xiaobo încă se află sub arest la domiciliu și suferă de depresie. 
 

×
Subiecte în articol: cenzură john oliver China weibo