x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson & Johnson trebuie să plătească despăgubiri de 8 miliarde de dolari pentru un medicament cu efecte secundare

Johnson & Johnson trebuie să plătească despăgubiri de 8 miliarde de dolari pentru un medicament cu efecte secundare

09 Oct 2019   •   12:52
Johnson & Johnson trebuie să plătească despăgubiri de 8 miliarde de dolari pentru un medicament cu efecte secundare

Compania Johnson & Johnson este nevoită să plătească daune punitive în valoare de opt miliarde de dolari unui bărbat căruia i-au crescut sânii în urma folosirii medicamentului antipsihotic Risperdal, pentru că nu a fost avertizat în privinţa efectelor secundare, a decis marți un juriu din Philadelphia, scrie CNBC. Inițial, bărbatul obținuse despăgubiri de 680.000 de dolari în acest caz.

Murray, ca şi alţi reclamanţi în litigiul colectiv legat de Risperdal, acuză că i-au crescut sânii după ce i s-a prescris medicamentul în timp ce era minor. Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA a aprobat medicamentul în 1993 pentru tratarea schizofreniei și episoadelor de manie bipolară în cazul adulților.

Reclamanții au afirmat că Johnson & Johnson nu a avertizat cu privire la riscul de ginecomastie, mărirea în volum a sânilor la bărbați, asociat cu Risperdal, iar producătorul farmaceutic a comercializat medicamentul pentru copii, deşi nu era aprobat în acest sens.

În procesul deschis împotriva companiei, Murray, acum în vârstă de 26 de ani, spune că au început să-i crească sânii după ce doctorii i-au prescris Risperdal, în 2003, după ce a fost diagnosticat cu autism. 

„Daunele punitive sunt extrem de disproporționate comparativ cu daunele inițiale din acest caz, iar compania are încredere că vor fi anulate. Aceste daune pentru un singur reclamant sunt în puternic contrast cu daunele inițiale de 680.000 de dolari și reprezintă o încălcare clară a unui proces echitabil. (...) Vom trece imediat la anularea acestui verdict excesiv și nefondat.”, se arată într-un comunicat al companiei.

×