x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson promite un Brexit rapid

Johnson promite un Brexit rapid

05 Iun 2019   •   11:35
Johnson promite un Brexit rapid

Boris Johnson, fost ministru de Externe britanic şi favorit pentru a deveni succesorul premierului Theresa May, şi-a lansat ieri candidatura printr-un mesaj video de campanie, promiţând să conducă Marea Britanie afară din Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără un acord de retragere, relatează Reuters.

Johnson, care a demisionat din guvernul May în semn de protest faţă de modul în care premierul a gestionat Brexit-ul, este cotat de casele de pariuri ca favorit la câştigarea unei competiţii cu mulţi candidaţi, şi să preia astfel conducerea Marii Britanii în cel mai important moment strategic al Regatului din ultimele decenii. „Dacă ajung la conducere, vom ieşi din Uniunea Europeană, cu acord sau fără acord, pe 31 octombrie”, a spus el. „Acum este timpul să unim societatea şi să unim ţara. Să construim infrastructura, să investim în educaţie, să ne îmbunătăţim mediul înconjurător şi să sprijinim fantasticul nostru NHS (Serviciul Naţional de Sănătate)”, a adăugat Boris Johnson. „Să ridicăm pe oricine din ţară şi, bineînţeles, să ne asigurăm că îi susţinem pe producătorii noştri de bogăţie şi afacerile care fac posibile aceste investiţii”, a mai spus candidatul la şefia Partidului Conservator, ce va deveni vacantă vineri, odată cu demisia Theresei May. În bătălia pentru funcția de premier s-au înscris până acum 13 competitori şi ar putea dura două luni până la desemnarea câştigătorului.

 

Chiar înaintea vizitei sale oficiale în Marea Britanie, președintele american, Donald Trump, și-a exprimat susținerea față de Boris Johnson în lupta pentru ocuparea funcției de premier.

Boris Johnson are mari șanse să devină premier

×