x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson se confruntă cu revolta

Johnson se confruntă cu revolta

10 Oct 2019   •   18:30
Johnson se confruntă cu revolta
Sursa foto: Chris J Ratcliffe/EP / Chris J Ratcliffe

Premierul britanic, Boris Johnson, se confruntă cu o nouă rebeliune în interiorul cabinetului său, în contextul în care mai mulţi miniştri sunt pe cale să demisioneze pentru că acesta direcţionează ţara către un Brexit fără acord, a dezvăluit, ieri, publicaţia „The Times”, citată de Reuters.

Secretarul pentru Cultură, Nicky Morgan, ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Julian Smith, secretarul pentru Justiţie, Robert Buckland, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, şi procurorul general, Geoffrey Cox, figurează pe o listă cu posibili demisionari. Un ministru al guvernului de la Londra, citat sub protecția anonimatului de „The Times”, a declarat că „un număr foarte mare” de parlamentari conservatori ar putea demisiona în cazul unui Brexit fără acord. Potrivit publicației menționate, miniştrii l-au avertizat pe Johnson într-o şedinţă de guvern asupra riscului „grav” de revenire a guvernării directe a Londrei în Irlanda de Nord, exprimându-şi totodată îngrijorarea cu privire la Dominic Cummings, consilierul principal al premierului. În timp ce „The Times” nu precizează câţi parlamentari conservatori se opun scenariului unui Brexit fără acord, „Financial Times” susține că peste 50 de deputaţi ai partidului s-au revoltat împotriva unui manifest al alegerilor generale, care promovează un Brexit fără acord.

UE îl acuză pe Johnson că joacă „un joc stupid de-a aruncatul răspunderii asupra celorlalţi”, după ce o sursă de la Londra a declarat că un acord e imposibil, întrucât Germania a formulat cereri inacceptabile.

 

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson