x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joi, ziua confruntării între Dominique Strauss-Kahn şi Tristane Banon

Joi, ziua confruntării între Dominique Strauss-Kahn şi Tristane Banon

de Marina Constantinoiu    |    26 Sep 2011   •   16:28

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn va participa joi, in Franta, la o confruntare cu Tristane Banon, tanara care il acuza de tentativa de viol, a anuntat luni o sursa familiarizat` cu dosarul, citat` de AFP.

Parchetul din Paris a decis la 23 septembrie, la mai mult de zece zile dupa audierea lui Strauss-Kahn de catre Brigada de reprimare a delincventei (BRDP) din cadrul Politiei judiciare pariziene, sa organizeze o confruntare intre fostul favorit al stangii pentru prezidentialele din 2012 si cea care il acuza. Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn, care a negat ca ar fi comis vreo agresiune, au anuntat atunci ca clientul lor se pune "la dispozitia" anchetatorilor.

Tanara scriitoare de 32 de ani, care a depus plangere in iulie impotriva lui Strauss-Kahn pentru tentativa de viol, comisa intr-un apartament parizian in februarie 2003, a declarat joi pentru postul de radio RTL ca doreste aceasta confruntare, pentru ca el sa-i "spuna drept in fata ca acestea sunt fapte imaginare".

Fostul director al Fondului Monetar International a depus la randul sau plangere impotriva femeii, pentru denunt calomnios.

Dupa aproximativ 20 de audieri, intre care cele ale reclamantei si lui Strauss-Kahn, politia judiciara pariziana urmeaza sa prezinte in curand un raport de ancheta Parchetului din Paris. Acesta are mai multe solutii, anume sa declare ca faptele, petrecute in 2003, s-au prescris, sa claseze dosarul sau sa incredinteze o informatie judiciara unui judecator de instructie.

Chiar si in cazul clasarii dosarului, lupta judiciara nu se va incheia pentru Dominique Strauss-Kahn. Tristane Banon a avertizat ca in cazul clasarii, ea va depune o alta plangere, de data aceasta constituindu-se "parte civila", ceea ce va antrena desemnarea unui judecator de instructie.

×