x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Julian Assange acuză CIA de incompetenţă devastatoare

Julian Assange acuză CIA de incompetenţă devastatoare

09 Mar 2017   •   18:25
Julian Assange acuză CIA de incompetenţă devastatoare

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a acuzat joi CIA de 'incompetenţă devastatoare', pentru că a stocat informaţii sensibile într-un singur 'loc', după dezvăluirile făcute marţi de organizaţia sa, informează AFP. 

'Acesta este un act de o incompetenţă devastatoare, de a crea un asemenea arsenal şi de a-l păstra în acelaşi loc', a declarat Assange, în timpul unei conferinţe de presă transmisă video de la Ambasada Ecuadorului de la Londra, unde s-a refugiat din 2012. 

Julian Assange a declarat că WikiLeaks va 'lucra' cu producătorii de aparate electronice, după dezvăluirile sale privind un program de hacking al CIA care permite, de exemplu, transformarea unui televizor sau smartphone într-un aparat de interceptare. 

'Am decis să lucrăm cu ei, pentru a le oferi un acces exclusiv la detalii tehnice suplimentare pe care le deţinem, ca să poată fi făcute corecţii', a spus Assange. 

Conform WikiLeaks, CIA a elaborat peste o mie de programe de tip malware, viruşi informatici, troieni, pentru a infiltra şi a prelua controlul dispozitivelor smart. Astfel de programe au avut drept ţintă vulnerabilităţi în sistemul de operare iOS cu care funcţionează telefoanele inteligente iPhone, dar şi dispozitivele care funcţionează cu sistemul de operare Android (creat de Google), precum şi dispozitive produse de Microsoft şi televizoarele smart produse de Samsung, în încercarea de a le transforma în instrumente de supraveghere a persoanelor care le utilizează. 

'Este imposibil să menţii controlul asupra armelor de spionaj cibernetic. Dacă le construiţi, veţi sfârşi prin a le pierde', a adăugat Assange, subliniind că WikiLeaks deţine 'mult mai multe informaţii' asupra metodelor CIA.AGERPRES

×