x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Julian Assange către un jurnalist ABC News: "Scârbă tabloidă"

Julian Assange către un jurnalist ABC News: "Scârbă tabloidă"

19 Dec 2010   •   13:04
Julian Assange către un jurnalist ABC News: "Scârbă tabloidă"

143281-julian-assange.jpgJulian Assange, fondatorul Wikileaks, a numit un jurnalist al televiziunii ABC News "scârbă tabloidă" după ce acesta a încercat o discuţie pe tema acuzaţiilor de viol care i se aduc în Suedia.

În timpul unui interviu cu reporterul ABC News Jim Sciutto, Assange a plecat din faţa camerelor când jurnalistul a început să îi descrie acuzaţiile care i se aduc:
"Vorbind despre ceea ce s-a întîmplat, tu spui că procurorii suedezi au avut o influenţă nejustificată asupra femeilor care ţi-au adus asemenea acuzaţii? Sau este o influenţă nejustificată asupra procurorilor? Am fost în sala de judecată în tot acest timp în care se vorbea despre modul în care tu ai forţat-o, ai pus-o jos ca să nu se mişte", au fost vorbele jurnalistului ABC News, care l-au făcut pe Assange să întrerupă interviul.

Reporterul a  încercat să îşi ceară scuze, i-ar Assange i-a spus, în timp ce îşi dădea jos microfonul, că este o "scârbă tabloidă". 

Un eveniment similar s-a petrecut şi luna trecută, în cadrul unui interviu acordat CNN, când Assange şi-a dat microfonul jos şi a ieşit din platou în momentul în care moderatoarea insista cu întrebările despre acuzaţiile sexuale care i se aduc în Suedia.

În prezent, fondatorul Wikileaks se află în Marea Britanie, la conacul unui prieten, fiind eliberat pe cauţiune în aşteptarea deciziei judecătoreşti privind extrădarea lui în Suedia.

×
Subiecte în articol: wikileaks julian assange