x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Julian Assange, lăsat fără Internet

Julian Assange, lăsat fără Internet

30 Mar 2018   •   18:34
Julian Assange, lăsat fără Internet
Sursa foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Autorităţile ecuadoriene au decis să nu mai permită accesul la Internet pentru Julian Assange, fondatorul Wikileaks, care beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra, a anunțat BBC.

Măsura a fost adoptată pentru a-l împiedica pe Assange să interfereze în afacerile interne ale altor ţări. „Această decizie a fost luată ca urmare a eşecului lui Assange de a respecta acordul scris pe care l-a încheiat cu guvernul la sfârşitul anului 2017, prin care se obligă să nu publice mesaje prin care să interfereze în problemele altor ţări. Guvernul din Ecuador avertizează că acest comportament al lui Assange periclitează relaţiile bune pe care le are Ecuadorul cu Marea Britanie şi cu alte state europene şi din lume”, se arată într-un comunicat al guvernului din Ecuador. Ulterior, WikiLeaks a negat faptul că Julian Assange ar avea o înţelegere cu guvernul ecuadorian în privinţa cenzurării discursului său. În cursul zilei de luni, Julian Assange a transmis prin intermediul contului de Twitter că pune la îndoială acuzaţiile potrivit cărora Rusia este responsabilă pentru atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în oraşul englez Salisbury. Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, a răspuns imediat la aceste comentarii, catalogându-l pe Assange drept „un vierme mizerabil ”, care trebuie să se predea autorităţilor.

Preşedintele ecuadorian, Lenin Moreno, îl avertizase deja pe Assange să nu intervină în politica Ecuadorului sau a altor „state prietene”

 

 

ment-->

×
Subiecte în articol: Julian Assange fara internet