x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Julian Assange: ”Telegramele needitate au fost publicate din cauza neglijenţei The Guardian”

Julian Assange: ”Telegramele needitate au fost publicate din cauza neglijenţei The Guardian”

de Mediafax    |    06 Sep 2011   •   11:28
Julian Assange: ”Telegramele needitate au fost publicate din cauza neglijenţei The Guardian”

Publicarea unei versiuni needitate a telegramelor diplomatice americane de catre WikiLeaks este rezultatul unei neglijente a cotidianului britanic The Guardian, a afirmat marti fondatorul site-ului, Julian Assange, relateaza AFP.
"The Guardian s-a dovedit neglijent", a declarat Assange intr-o videoconferinta organizata in cadrul salonului de electronica IFA, care are loc in prezent la Berlin.
"Am descoperit in urma cu doua luni ca Guardian a publicat o parola" care ofera acces la un server pe care se aflau telegramele in versiune integrala, a explicat Assange, aflat in arest la domiciliu in Marea Britanie dupa acuzatiile de viol si agresiune sexuala.
"Increderea" WikiLeaks in cotidianul britanic si "contractul" dintre cele doua entitati au fost "incalcate", a apreciat el.
The Guardian face parte din cele cinci publicatii cu care a colaborat WikiLeaks in dezvaluirea telegramelor, alaturi de New York Times, Der Spiegel (Germania), Le Monde (Franta) si El Pais (Spania).
Cotidianul britanic, care a condamnat publicarea needitata a telegramelor, intr-un comunicat comun cu alte publicatii partenere, a explicat ca parola, care figura intr-o carte despre WikiLeaks publicata in februarie de unul dintre jurnalistii sai, urma sa fie valabila doar cateva ore.
Assange a apreciat totusi ca daca publicarea acestor texte poate cauza "cateva prejudicii", aceasta nu va determina "prejudicii importante".
Departamentul american de Stat nu a parut "deosebit de ingrijorat", atunci cand WikiLeaks l-a informat despre intentia sa de a publica cele 251.287 de telegrame diplomatice americane, a declarat el.

×