x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jumătate dintre americani nu au deloc încredere în Donald Trump

Jumătate dintre americani nu au deloc încredere în Donald Trump

28 Ian 2019   •   17:22
Jumătate dintre americani nu au deloc încredere în Donald Trump

La jumătatea mandatului şi după o lungă perioadă de 'shutdown', blocajul parţial al administraţiei federale americane, la sfârşitul căreia a fost nevoit să facă un pas înapoi în ceea ce priveşte proiectul zidului său la graniţa dintre SUA şi Mexic, preşedintele american Donald Trump se confruntă cu o serie de sondaje deloc măgulitoare, relatează AFP. 

Ultimul sondaj, realizat pentru ABC News/Washington Post şi dat publicităţii luni, prezintă neîncrederea americanilor în liderii lor politici, atât republicani cât şi democraţi. Însă această neîncredere este mult mai pronunţă în ceea ce îl priveşte pe Donald Trump. 

Aproape jumătate din americani (48%) nu au deloc încredere în actualul lider de la Casa Albă. Prin comparaţie, această cifră este de 37% în cazul lui Nancy Pelosi, preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor. 

Cifrele sunt de asemenea puţin încurajatoare pentru fostul magnat imobiliar în ceea ce priveşte percepţia asupra acţiunilor sale în raport cu aşteptările cetăţenilor în momentul în care acesta a ajuns la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017. 

Astfel, 50% dintre americani s-au aşteptat ca el să aibă rezultate bune asupra controlului deficitului, însă doar 33% estimează că Trump a fost eficient, o diferenţă de 17 procente. 

În afara acţiunilor sale la Casa Albă, americanii îl judecă sever pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite: doar 32% dintre americani au o opinie pozitivă despre el ca persoană, cu două procente diferenţă faţă de cel mai scăzut nivel în sondaje în cazul lui Bill Clinton, după scandalul Monica Lewinsky. 

Donald Trump a declarat în nenumărate rânduri că intenţionează să candideze pentru al doilea mandat în 2020. În tabăra democraţilor, candidaţii se luptă să-l conteste, iar alegerile primare se anunţă deosebit de spectaculoase.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump