x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Juncker atenţionează Londra că nu poate fi doar parţial în piaţa unică după Brexit

Juncker atenţionează Londra că nu poate fi doar parţial în piaţa unică după Brexit

12 Sep 2018   •   12:32
Juncker atenţionează Londra că nu poate fi doar parţial în piaţa unică după Brexit

Marea Britanie nu poate să fie doar în "unele părţi" din piaţa unică după ieşirea sa din Uniunea Europeană în 2019, a atras atenţia miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în ultimul său discurs despre starea UE susţinut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, relatează AFP. 

"Guvernul britanic trebuie să înţeleagă faptul că cine părăseşte Uniunea nu va avea aceeaşi poziţie privilegiată ca un stat membru. Dacă părăseşti Uniunea, evident că nu faci parte din piaţa noastră unică şi cu siguranţă nici din unele părţile ale ei", a spus Juncker. 

El a reluat promisiunea de a avea legături comerciale şi de securitate strânse cu Marea Britanie, dar a precizat că UE nu va face compromisuri asupra termenilor-cheie din acordul de ieşire din blocul comunitar, potrivit Reuters. 

În privinţa chestiunii sensibile a frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord după Brexit, preşedintele executivului european a afirmat că UE vrea să găsească soluţii pentru a preveni stabilirii unei "graniţe dure" în Irlanda de Nord, adăugând că blocul comunitar va fi solidar cu Irlanda. AGERPRES

×