x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist asasinat în Mexic

Jurnalist asasinat în Mexic

23 Mar 2018   •   11:17
Jurnalist asasinat în Mexic

Un jurnalist mexican a fost împușcat mortal în Veracruz, luni, acesta fiind ultima victimă a atacurilor din țară împotriva presei, scrie The Guardian.

Leobardo Vazquez se afla la conducerea unei platforme media online, numită Enlace Informative Regional.

Jurnalistul a fost împușcat mortal în seara de luni la un stand de taco de lângă casa lui, potrivit unei declarații lansate de oficialii din Veracruz.

Nu au fost oferite motive pentru asasinarea jurnalistului, deși presa din Mexic a scris că acesta a primit amenințări în mai multe rânduri pentru anchetele legate de „invazia” ilegală a unor terenuri.

Grupurile de presă au intitulat regiunea în care jurnalistul a fost asasinat „zona de liniște”, în contextul în care reporterii practică autocenzura pentru a fi în siguranță.

Vazquez este al treilea jurnalist mexican ucis în 2018. Anul trecut, 12 jurnaliști au fost uciși în Mexic.

Vioențele împotriva presei au fost în mod special prezente în Veracruz. În timpul administrației lui Javier Duarte, între 2010 și 2016, în prezent aflat în închisoare în urma acuzațiilor de corupție, cel puțin 20 de jurnaliști au fost uciși și zeci au fost obligați să părăsească țara.

„Moartea lui Leobardo Vazquez este un semn clar că situația jurnaliștilor din stat nu s-a îmbunătățit de la plecarea lui Duarte”, a spus un reprezentant al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, Jan-Albert Hootsen.

 

×