x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist ucrainean, bătut şi împuşcat la Kiev. Corespondentul ziarului Vesti a murit la spital din cauza rănilor

Jurnalist ucrainean, bătut şi împuşcat la Kiev. Corespondentul ziarului Vesti a murit la spital din cauza rănilor

19 Feb 2014   •   08:31
Jurnalist ucrainean, bătut şi împuşcat la Kiev. Corespondentul ziarului Vesti a murit la spital din cauza rănilor
Sursa foto: IGOR KOVALENKO/EPA

Confruntările care au reizbucnit marţi cu o intensitate fără precedent la Kiev şi în regiuni au făcut victime şi printre reprezentanţii mass-media. Jurnalistul ucrainean Viaceslav Veremii, corespondent al ziarului Vesti, a murit miercuri dimineaţă în urma rănilor prin împuşcare, a informat 5kanal, un post de televiziune apropiat opoziţiei ucrainene, transmite RIA Novosti, potrivit Agerpres.

"Astăzi, dis-de-dimineaţă, la spitalul de urgenţă din Kiev s-a stins din viaţă corespondentul nostru Viaceslav Veremii. Marţi seara, indivizi mascaţi au deschis focul asupra sa. Medicii s-au luptat mai multe ore pentru viaţa sa. Din păcate, Slava a murit pe masa de operaţie", se menţionează într-un comunicat pe site-ul redacţiei.

Marţi, în cartierul guvernamental al Kievului - centrul capitalei ucrainene - au avut loc confruntări violente între protestatari şi scutieri. Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, dar numărul exact al victimelor rămâne necunoscut, conform Interfax-Ukraina. Numărul răniţilor variază de la câteva sute la o mie de persoane.

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, 8-9 poliţişti şi-au pierdut viaţa în confruntările de stradă. Ministerul ucrainean al Sănătăţii a confirmat doar 11 decese din rândul manifestanţilor; alţi 114 protestatari au fost spitalizaţi din cauza rănilor. Unele cadavre au fost descoperite, între altele, la mănăstirea Sf. Mihail, unde a fost amenajat un spital de campanie al opoziţiei.

Miercuri dimineaţă, ciocnirile dintre protestatari şi poliţiştii antirevoltă s-au reluat în centrul Kievului, unde au sosit noi autobuze cu protestatari din regiuni din vestul ţării.

×