x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalista Maria Ressa, arestată în Filipine, a fost eliberată

Jurnalista Maria Ressa, arestată în Filipine, a fost eliberată

14 Feb 2019   •   16:25
Jurnalista Maria Ressa, arestată în Filipine, a fost eliberată
Sursa foto: Sursă: Twitter Aika Rey

Maria Ressa, o jurnalistă premiată şi un critic frecvent al preşedintelui Rodrigo Duterte, a fost eliberată pe cauţiune, după ce a fost arestată sub acuzaţii de “calomnie cibernetică”, scrie CNN.

Avocatul Mariei Ressa a plătit, joi, suma de 1.915 dolari pentru a o elibera pe jurnalistă, după ce aceasta a petrecut noaptea în spatele gratiilor.

După eliberare, Maria Ressa, cofondator şi editor al publicaţiei online Rapple, care este cunoscută pentru articolele critice la adresa lui Rodrigo Duterte şi războiului său împotriva drogurilor, a ţinut un discurs legat de libertatea presei, în care a catalogat arestarea ei drept “un abuz de putere”.

“Mesajul pe care guvernul îl trimite este unul foarte clar: Taci sau tu eşti următorul.”, a spus Maria Ressa. “Aşa că vă spun şi vă cer să nu tăceţi. Libertatea presei nu este doar despre jurnalişti, nu? Nu e doar despre noi, nu e doar despre mine, nu e doar despre Rappler. Libertatea presei este... fundamentul fiecărui drept al fiecărui cetăţean din Filipine.”, a mai spus aceasta.

×