x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnaliştii polonezi au acces în Parlament! Camera inferioară a ridicat interdicţia

Jurnaliştii polonezi au acces în Parlament! Camera inferioară a ridicat interdicţia

20 Dec 2016   •   11:51
Jurnaliştii polonezi au acces în Parlament! Camera inferioară a ridicat interdicţia

Camera inferioară a Parlamentului din Polonia, Sejm, a ridicat marţi interdicţia temporară privind accesul presei şi a transmis că orice schimbări la regulile privind accesul jurnaliştilor nu vor fi implementate fără consultări prealabile cu reprezentanţii instituţiilor media, relatează Reuters.


Intenţia de a limita accesul media în Sejm, anunţată săptămâna trecută de preşedintele camerei inferioare, a declanşat demonstraţii la intrarea în parlament şi un protest al deputaţilor de opoziţie care au ocupat sala de plen din Sejm. Ca reacţie, preşedintele Sejm a impus la sfârşitul săptămânii trecute o interdicţie totală pentru jurnalişti.

"Începând de astăzi (marţi - n.r.), schimbările anunţate recent privind accesul jurnaliştilor în clădirile Sejm nu mai sunt în vigoare", se arată într-un comunicat al biroului de presă al camerei inferioare a Parlamentului.

Săptămâna trecută, preşedintele Sejm, Marek Kuchcinski, a decis să interzică accesul jurnaliştilor, în urma unor proteste declanşate de intenţia formaţiunii conservatoare aflate la putere, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), de a limita accesul presei în camera inferioară.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: parlament Polonia