x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Justiţia confirmă 'caracterul premeditat' al atentatului de la Nisa

Justiţia confirmă 'caracterul premeditat' al atentatului de la Nisa

18 Iul 2016   •   19:01
Justiţia confirmă 'caracterul premeditat' al atentatului de la Nisa

Ancheta privind atentatul comis la Nisa în noaptea de 14 spre 15 iulie confirmă 'caracterul premeditat' al atacului, a anunţat luni procurorul general al Parisului, Francois Molins, citat de AFP, Reuters şi DPA.

Ancheta a arătat că autorul, franco-tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a făcut, în orele care au precedat atacul, patru selfie-uri pe Promenade des Anglais din Nisa, locul sângerosului atentat, a menţionat Molins.

Mai multe fotografii descoperite în telefonul mobil al autorului îl arată pe acesta pe 14 iulie după-amiaza pe bulevardul de pe marginea mării, 'în faţa plajei', în faţa 'unui camion', 'pe Promenade des Anglais' şi 'în faţa unei alei pietonale', a precizat procurorul.

El a adăugat că autorul atacului soldat cu 84 de morţi le-a spus apropiaţilor că nu înţelege de ce (organizaţia) Stat Islamic nu poate avea propriul său teritoriu. Procurorul general al Parisului a mai spus că deocamdată nu există dovezi ale unei legături directe între atacator şi gruparea Stat Islamic, dar căutările pe internet efectuate de autor în ultimele săptămâni au arătat că el a avut un ''interes anume şi recent faţă de mişcarea islamistă radicală''.

Atacatorul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a folosit un camion pentru a-şi duce la îndeplinire planul, a efectuat căutări online pentru înregistrări video şi site-uri legate de atacurile recente de la Orlando şi Dallas (SUA), precum şi de accidente rutiere mortale.

Francois Molins a adăugat că martori au declarat că Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu avea legături cu religia şi nu era un musulman practicant.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Atentat la Nisa nisa franta premeditare