x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Katia calcă pe urmele Irenei: Uraganul a fost clasat în categoria I

Katia calcă pe urmele Irenei: Uraganul a fost clasat în categoria I

01 Sep 2011   •   05:49
Katia calcă pe urmele Irenei: Uraganul a fost clasat în categoria I

Un uragan numit Katia s-a format in Oceanul Atlantic la aproape 2.000 km est de insulele Windward din Antile, potrivit Centrului national al uraganelor american (NHC).

Cu vanturi avand viteze in jur de 120 km/h, uraganul Katia a fost clasat in categoria I (din cele cinci posibile) a scarii Saffir-Simpson. NHC avertizeaza ca "ar putea deveni un uragan major in cursul week-end-ului".

Centrul uraganului a fost localizat aseara, la 1.875 km est de insulele Windward (situate in Antilele Mici, in largul coastelor venezuelene) si, pentru moment, nu ameninta zone locuite, anunta AFP, citata de Agerpres.

Katia este al doilea uragan al sezonului dupa Irene, care a ucis aproape 50 de persoane in ultimele zile. Potrivit cifrelor oficiale americane, cel putin 43 de persoane au decedat in 11 state in cursul trecerii uraganului Irene prin SUA, dintre care sapte in New Jersey, iar opt in statul New York.

In cursul trecerii sale prin Caraibe, inainte de a lovi SUA, Irene mai omorase cinci persoane. Alta persoana a decedat in Canada, ridicand bilantul la 49 de morti.

Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri stare de "catastrofa majora" in statele New York si Carolina de Nord, dupa trei zile de la traversarea lor de catre uragan.

×
Subiecte în articol: uragan irene katia windward