x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kerry a mers la lupta cu fituica-n buzunar

Kerry a mers la lupta cu fituica-n buzunar

05 Oct 2004   •   00:00

Cei doi competitori din campania pentru Casa Alba, republicanul George W. Bush si democratul John Kerry, s-au comportat la dezbaterea televizata de saptamana trecuta ca doi pusti la scoala.

ANA ILIE

Multi dintre observatorii alegerilor prezidentiale din America se asteptau ca prima dezbatere televizata dintre cei doi rivali, republicanul George Bush si democratul John Kerry, sa fie un test mai ceva decat examenele din facultate. Cu toate acestea, nimeni nu se astepta ca vreunul dintre candidati sa ia analogia cu scoala in serios. Si cine altul s-a prezentat in fata camerelor de luat vederi, "blindat" cu copiute, ca la scoala, daca nu senatorul John Kerry, admirator al transparentei si corectitudinii in politica.

POSTERITATE. De cateva zile, Internetul este inundat de imagini de la dezbatere, in care se vede cum senatorul Kerry "fileaza" o copiuta. Imediat dupa una din reclame, o camera de luat vederi a facut un prim-plan cu Kerry, care, asezat la podiumul sau, a despaturit tacticos o fituica, in vazul intregii natii americane.

Tragedia nu ar fi chiar atat de mare daca in memorandumul semnat dupa saptamani intregi de negocieri intre republicani si democrati nu se interzicea folosirea de materiale "ajutatoare". In acord se specifica negru pe alb ca "nici unul dintre candidati nu va aduce cu el la podium fituici, notite, harti, diagrame".

FAZA DE NEGARE. "Kerry nu a trisat", sustine o sursa democrata citata de publicatia virtuala Drudgereport, care a tinut sa adauge ca "acestea sunt minciuni ale republicanilor".

INVENTII

Comportamentul imatur continua si in afara dezbaterii electorale propriu-zise. Unul dintre reporterii influentei televiziuni americane Fox News a marturisit ca a introdus pe pagina de Internet a postului un interviu cu John Kerry, 100% inventat. In articol, ziaristul Carl Cameron il "citeaza" pe senatorul democrat ca zicand: "Eu sunt un metrosexual, Bush e un cowboy", referindu-se, desigur, la atentia deosebita pe care o acorda Kerry aspectului fizic. Mai mult, reporterul prins cu mata-n sac a inventat si alte vorbe memorabile atribuite lui Kerry, precum: "Nu-i asa ca unghiile mele aratau perfect? Ce dezbatere buna!" sau "Femeile ar trebui sa ma placa! Doar imi fac manichiura!".
×
Subiecte în articol: externe kerry