x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kerry e neam cu Ivan cel Groaznic

Kerry e neam cu Ivan cel Groaznic

18 Aug 2004   •   00:00

Prezidentialele din America nu sunt doar o confruntare intre doi oameni politici, ci si o lupta intre doi arbori genealogici.

ANA ILIE

In declaratii sa ne batem sau in arborele genealogic? Cam asa se infrunta rivalii la prezidentialele din America, actualul presedinte George W. Bush si senatorul John Kerry. Bush se mandreste cu inrudirea cu printul William al Marii Britanii. Kerry insa e convins ca l-a depasit in ceea ce priveste cantitatea de sange albastru si are un as in maneca, sau, mai bine spus, in arborele genealogic: se trage tocmai din tarul rus Ivan cel Groaznic, informeaza cotidianul The Guardian.

STUDIU SERIOS. Harold Brooks-Baker, directorul firmei Burke’s Peerage, a ajuns, dupa un studiu foarte serios, la concluzia ca senatorul american, veteran al razboiului din Vietnam, se inrudeste cu mai toate casele regale din Europa. Baker spune ca poate chiar sa dovedeasca o legatura de familie intre Kerry si tarul Ivan cel Groaznic. Umbland si mai departe pe firul istoriei, Baker a descoperit inrudirea candidatului democrat chiar si cu sahii Persiei si cu un imparat minor al Bizantului. "Pentru ca este un fapt dovedit ca acela dintre candidatii la presedintie care are cele mai "regale" gene si cromozomi castiga, alegerile din noiembrie il vor desemna pe Kerry castigator", ii place lui Baker sa creada.

BATALIA GENELOR. Un studiu asemanator s-a intocmit si pentru George Bush, inainte de prezidentialele din 2000. Atunci, cercetatorii au cazut de acord ca victoria acestuia se datoreaza fara indoiala inrudirii cu nepotii reginei Marii Britanii si cu faimosii regi englezi Henric al III-lea si Charles al II-lea.

Bush si Kerry ar fi si ei inruditi, prin alianta, pentru ca si democratul se trage din Henric al III-lea, dar si din Henric al II-lea si Richard Inima de Leu. Spre deosebire de Bush, Kerry se mai inrudeste si cu Anna de Kiev, sotia lui Henric I, regele Frantei, si, prin alianta, cu casele regale ale Suediei, Norvegiei si Danemarcei.

MOFTURI

Pe langa faptul ca are ceva sange albastru, Kerry se mai si comporta ca un rege. De curand, nu a ezitat sa isi aduca in Oregon, cu avionul, tocmai din Washington, coafeza preferata, pentru ceva retusuri de ultima ora. Nu se stie cat a fost nota de plata a lui Kerry sau daca a fost platita din conturile vaste ale sotiei sale, Teresa Heinz-Kerry, mostenitoarea imperiului ketchup-ului cu acelasi nume. Se stie doar ca senatorul are o tehnica speciala cand e vorba sa-si aleaga femeile, si nu a ezitat sa o dezvaluie unei reviste americane: "Trebuie sa fie cineva care te excita, care te aprinde… O femeie care adora sa fie femeie. Care isi arata feminitatea. Sexy, picanta si provocatoare".
×
Subiecte în articol: externe kerry