x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-il a ramas fara consoarta

Kim Jong-il a ramas fara consoarta

28 Aug 2004   •   00:00

Unul dintre cei mai incrancenati dictatori ai lumii, comunistul nord-coreean Kim Jong-il, a suferit de curand o tragedie personala: consoarta sa favorita, Ko Young-hee, a murit la 51 de ani, in urma unui cancer avansat.

ANA ILIE

Nascuta in Japonia si devenita dansatoare, Ko Young-hee a reusit sa castige iubirea lui Kim atunci cand trupa sa i-a oferit acestuia o reprezentatie particulara. Noua iubita i-a daruit liderului comunist doi dintre cei trei fii.

"MAMA RESPECTABILA".In septembrie anul trecut, sanatatea ei i-a dat emotii lui Kim Jong-il, dupa un foarte serios accident de masina, in care a fost ranita la cap. Povestea lor de iubire, tinuta in mare secret, ar fi continuat nestingherita, daca in primavara, favorita nu ar fi fost transportata la Paris pentru a fi tratata pentru cancer avansat. Pe vara, cea care intre timp fusese numita, in stilul comunist binecunoscut, "mama respectabila", a fost adusa inapoi in capitala Phenian, unde a intrat intr-o coma profunda.

SECRET. In ultimele doua saptamani, observatorii internationali au remarcat o serie de actiuni, aparent fara legatura, ale Phenianului, care se explica doar prin moartea consoartei numarul 1. Diplomatii nord-coreeni la Paris au achizitionat de curand un cosciug "extrem de scump" pe care l-au expediat in tara.

In plus, la inceputul acestei saptamani, liniile telefonice din capitala comunista au "murit" pentru mai multe zile, ceea ce a declansat speculatii ca s-a intamplat ceva foarte serios daca Nordul taie toate caile de comunicare cu exteriorul.

×
Subiecte în articol: externe