x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un a discutat cu conducerea militară despre întărirea armatei, în contextul ultimatimului dat SUA

Kim Jong-un a discutat cu conducerea militară despre întărirea armatei, în contextul ultimatimului dat SUA

22 Dec 2019   •   13:00
Kim Jong-un a discutat cu conducerea militară despre întărirea armatei, în contextul ultimatimului dat SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut o şedinţă cu conducerea militară pentru a discuta despre întărirea forţelor armate ale ţării, a anunţat duminică agenţia oficială nord-coreeană KCNA, cu câteva zile înainte de expirarea ultimatumului dat de Phenian Washingtonului pentru a-şi schimba poziţia în problema nucleară, transmit dpa şi Reuters.

Kim a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC) pentru a prezenta 'situaţia internă şi externă complicată', a indicat agenţia KCNA.

Liderul de la Phenian a discutat 'teme importante pentru îmbunătăţirea decisivă a apărării naţionale generale şi subiecte esenţiale pentru dezvoltarea susţinută şi accelerată a capabilităţilor militare de auto-apărare', adaugă sursa menţionată.

KCNA nu precizează când a avut loc şedinţa, dar anunţul survine într-un context foarte tensionat între Phenian şi Washington din cauza programului nuclear nord-coreean şi a testelor repetate cu rachete.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile.

Anterior în decembrie, ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat că SUA au termen până la sfârşitul acestui an pentru a oferi concesii.

'Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege', a afirmat el.

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim în februarie, în Vietnam.

Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci în mare mai multe teste cu rachete cu rază scurtă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un donald trump