x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un: Copiii mei nu trebuie să trăiască cu povara armelor nucleare

Kim Jong-un: Copiii mei nu trebuie să trăiască cu povara armelor nucleare

23 Feb 2019   •   18:30
Kim Jong-un: Copiii mei nu trebuie să trăiască cu povara armelor nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus secretarului de stat american Mike Pompeo că nu doreşte ca toată viaţa copiii săi să trăiască cu povara armelor nucleare, a declarat sâmbătă un fost ofiţer CIA, relatează Reuters. 


Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii personale rare în timpul unei vizite a secretarului de stat Mike Pompeo la Phenian în aprilie anul trecut cu scopul organizării primului summit istoric între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump în iunie în Singapore, a declarat fostul oficial CIA, Andrew Kim, au informat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap şi ziarul Wall Street Journal. 

Înainte de a se retrage din Agenţia Centrală de Informaţii, Andrew Kim a înfiinţat Centrul de Misiune Coreea al CIA în aprilie 2017 şi l-a însoţit pe Mike Pompeo - care era pe atunci directorul CIA - la Phenian anul trecut. 

"Sunt tată şi soţ. Şi am copii", a afirmat Andrew Kim citându-l pe liderul nord-coreean, întrebat de Pompeo dacă este dispus să pună capăt programului său nuclear. 

"Şi nu vreau ca toată viaţa lor copiii mei să poate povara armelor nucleare. Acesta a fost răspunsul lui", a afirmat vineri Andrew Kim în timpul unei prelegeri la Asia Pacific Research Center din cadrul Universităţii Stanford. 

Fostul ofiţer al CIA a declarat că liderul nord-coreean şi-a exprimat dorinţa puternică de a îmbunătăţi legăturile cu Statele Unite pentru a stabili o relaţie de încredere între cele două ţări, despre care el a spus că este necesară pentru a pune capăt programului de arme nucleare. 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat sâmbătă din Phenian la bordul unui tren special către Vietnam, unde se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump, a informat agenţia rusă Tass. 

Potrivit unei surse diplomatice, trenul blindat a plecat din capitala nord-coreeană la ora 17:00 locală şi urmează să ajungă în Vietnam via China. 

Kim Jong Un şi Donald Trump urmează să se întâlnească pentru al doilea summit miercuri şi joi la Hanoi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un mike pompeo