x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un, dispus să dialogheze cu presa occidentală. Ce sumă cere liderul nord-coreean pentru un interviu

Kim Jong-un, dispus să dialogheze cu presa occidentală. Ce sumă cere liderul nord-coreean pentru un interviu

18 Iul 2013   •   16:06
Kim Jong-un, dispus să dialogheze cu presa occidentală. Ce sumă cere liderul nord-coreean pentru un interviu
Sursa foto: EPA/Rodong Shinmun

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi dispus să acorde un interviu presei occidentale, cu ocazia marcării la 27 iulie a 60 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea (1950-1953). Interviul are un preţ destul de piperat - în jur de 1 milion de dolari, relatează publicaţia sud-coreeană The Chosun Ilbo, potrivit Agerpres. La evenimentele dedicate armistiţiului dintre cele două Corei, Phenianul a invitat zeci de jurnalişti de la Associated Press, BBC sau Kyodo News.

Primii reprezentanţi ai presei occidentale sunt aşteptaţi în Coreea de Nord deja începând cu ziua de joi.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu un satelit spaţial la sfârşitul anului 2012 şi a efectuat un al treilea test nuclear la începutul acestui an, ceea ce a atras înăsprirea sancţiunilor comunităţii internaţionale împotriva sa. Pentru Phenian, toate acestea reprezintă realizări ce vor fi menţionate cu ocazia celebrării armistiţiului, care în partea de nord este numită "Ziua Victoriei".

În anii '50, încetarea ostilităţilor a fost parafată printr-un armistiţiu, dar nu a fost niciodată confirmată printr-un tratat de pace, astfel că teoretic cele două Corei se află în continuare în stare de război.

×