x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un este dispus să discute cu SUA

Kim Jong-un este dispus să discute cu SUA

07 Mar 2018   •   15:37
Kim Jong-un este dispus să discute cu SUA

Kim Jong-un, liderul regimului de la Phenian, şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii cu Statele Unite despre denuclearizare, a anunţat, ieri, Chung Eui-yong, consilierul pe probleme de Securitate al preşedintelui Coreei de Sud, relatează agenţia Yonhap.

În cadrul întrevederilor avute cu delegaţia de înalţi oficiali sud-coreeni, care a efectuat o vizită de două zile în Coreea de Nord, liderul regimului de la Phenian a sugerat că este dispus să poarte discuţii cu Statele Unite în privinţa denuclearizării Coreei de Nord. „Coreea de Nord şi-a asumat clar angajamentul faţă de denuclearizarea Peninsulei Coreea, iar oficialii de la Phenian au declarat că nu văd niciun motiv să deţină armă nucleare, în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate”, a declarat Chung Eui-yong. „Kim Jong-un a afirmat că denuclearizarea poate fi pe agenda discuţiilor dintre Coreea de Nord şi SUA. Ceea ce ne-a atras atenţia a fost că liderul de la Phenian ne-a spus clar că denuclearizarea a fost ultima dorinţă a tatălui său”, a declarat oficialul de la Seul.

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat ieri „progresele posibile” în dosarul nord-coreean, după ce Seulul a anunţat că Phenianul a menționat o eventuală denuclearizare.

 

 

 

×
Subiecte în articol: kim jong discuţii sua