x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong Un în China, la o săptămână după summitul cu Trump

Kim Jong Un în China, la o săptămână după summitul cu Trump

19 Iun 2018   •   08:41
Kim Jong Un în China, la o săptămână după summitul cu Trump
Sursa foto: facebook

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marţi la Beijing, la mai puţin de o săptămână după summitul cu preşedintele american Donald Trump în Singapore, au anunţat media de stat chineze.

 

"Kim Jong Un, preşedintele Partidului Muncitoresc Coreean şi preşedinte al Comisiei pentru Afaceri de Stat din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), se află într-o vizită în China în 19-20 iunie", a anunţat agenţia de presă Xinhua într-un scurt comunicat care nu intra in detalii.

Anunţul confirmă informaţiile presei japoneze privind o posibila vizita a liderului nord-coreean la Beijing. Este djea a treia deplasare în China în mai puţin de trei luni. Prima a avut loc la sfârşitul lunii martie, fiind, de altfel, prima calatorie peste hotare a lui Kim Jong Un de la preluarea puterii, in 2011. A fost si prima intalnire cu preşedintele chinez Xi Jinping.

De aceasta data, este prima oară când media chineze informează despre vizita liderului nord-coreeean în timp ce se află pe teritoriul Chinei. Anterior, relatarile au venit dupa plecarea oaspetelui. Liderul regimului de la Phenian încearcă să obţină o relaxare a sancţiunilor economice în schimbul promisiunilor sale privind denuclearizarea şi speră la sprijinul Chinei în acest demers.

Diplomaţia chineză, precum şi Rusia, a sugerat săptămâna trecută că ONU ar putea lua în considerare relaxarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord dacă Phenianul şi-ar respecta obligaţiile. AGERPRES

×