x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un își exprimă „marea satisfacție” după ce a primit o scrisoare de la Donald Trump

Kim Jong-un își exprimă „marea satisfacție” după ce a primit o scrisoare de la Donald Trump

24 Ian 2019   •   09:55
Kim Jong-un își exprimă „marea satisfacție” după ce a primit o scrisoare de la Donald Trump

Kim Jong Un şi-a exprimat "marea satisfacţie" după ce a primit o scrisoare din partea preşedintelui american Donald Trump, a informat joi agenţia oficială nord-coreeană KCNA, cu câteva săptămâni înainte de un nou summit între cei doi lideri prevăzut la sfârşitul lui februarie, relatează AFP. 

Liderul de la Phenian s-a angajat în "bune pregătiri tehnice" în vederea acestei întâlniri, a adăugat KCNA, într-un prim comentariu referitor la discuţiile programate luna viitoare. 

Scrisoarea lui Donald Trump i-a fost înmânată liderului nord-coreean de consilierul său apropiat, Kim Yong Chol, care a fost primit de Donald Trump săptămâna trecută la Casa Albă, în contextul în care cele două ţări caută un acord de denuclearizare susceptibil să pună capăt la decenii de ostilitate. 

Kim Jong Un "a vorbit în termeni elgioşi despre preşedintele Trump deoarece a manifestat (...) un mare interes pentru al doilea summit" între Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, numele oficial al Coreii de Nord) şi Statele Unite, a precizat KCNA. 

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit pentru prima dată în iunie la Singapore. Ei au semnat la acea dată un document redactat în termeni vagi, în care Kim Jong Un s-a angajat să acţioneze pentru "denuclearizarea Peninsulei Coreene". 

Sâmbătă, preşedintele Trump a declarat că locul noului summit bilateral a fost stabilit, fără să ofere mai multe detalii. Potrivit Casei Albe, întâlnirea va avea loc în februarie. 

O sursă guvernamentală vietnameză a declarat pentru AFP că au loc "pregătiri logistice" pentru a găzdui acest summit, probabil în capitala Hanoi sau oraşul de pe litoral Da Nang.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Kim Jong-un scrisoare