x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un şi misterul trenului verde

Kim Jong-un şi misterul trenului verde

27 Mar 2018   •   12:44
Kim Jong-un şi misterul trenului verde

Un anumit tren verde cu galben a pornit o furtună de speculaţii referitoare la liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, şi la o posibilă vizită a acestuia în China, scrie The Guardian. Aceasta ar fi prima vizită în China a lui Kim Jong-un, de când a preluat puterea în 2011.

Potrivit imaginilor capturate de televiziunea japoneză Nippon, trenul verde cu dungi galbene este asemănător cu cel folosit de tatăl lui Kim, Kim Jong-il, când a vizitat China în 2011, la scurt timp înainte de moartea sa.

Publicaţia japoneză Kyodo a raportat că un “tren special” care transportă mai mulţi înalţi oficiali coreeni, posibil pe Kim Jong-un, a fost văzut în nord-estul Chinei, în oraşul Dandong. Nippon TV a arătat imagini cu trenul în momentul în care ajunge în Beijing, luni.

Publicaţia Bloomerg, care a citat trei surse apropiate problemei, a scris că liderul nord-coreean se afla în Beijing, luni. Ministrul de Externe al Chinei nu a confirmat vizita.

Kim Jong-un obişnuieşte să folosească unul dintre trenurile tatălui său. Potrivit publicaţiei Chosun Ilbo, trenurile sunt blindate şi echipate cu telefoane, plasme, camere de conferinţă, dormitoare şi holuri de recepţie. Aceste trenuri merg, în mod obişnuit, cu 60 km/h.

“Toate detaliile despre călătorie sunt aproape la fel ca cele din timpul călătoriei lui Kim Jong-il. În primul rând, amândoi au luat un tren verde. În al doilea rând, amândoi au făcut o vizită bruscă, fără a informa înainte. În al treilea rând, presa japoneză este cea care a descoprit şi publicat ştirea. Din toate aceste detalii, cred că este vorba de Kim Jong-un de această dată”, a spus un profesor asociat la Universitatea Renmin din Beijing, Cheng Xiaohe.  

×