x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Yo Jong: Denuclearizarea Coreei de Nord va fi posibilă, dar nu acum

Kim Yo Jong: Denuclearizarea Coreei de Nord va fi posibilă, dar nu acum

11 Iul 2020   •   22:05
Kim Yo Jong: Denuclearizarea Coreei de Nord va fi posibilă, dar nu acum
Sursa foto: The Associated Press

Sora lui Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord, Kim Yo Jong, a declarat că denuclearizarea acestei țări va fi posibilă, la un moment dat. 

„Nu înseamnă că denuclearizarea nu este posibilă. Dar ceea ce spunem noi este că nu este posibilă în acest moment“, a transmis sora liderului suprem de la Phenian.

În urma solicitărilor Washingtonului de a organiza un nou summit între liderii celor două țări, ea a declarat că, în acest moment, acesta ar fi „nepractic şi nu ne serveşte deloc”. Kim Yo Jung a precizat că o a treia întâlnire între liderii celor două ţări va fi folosită de Statele Unite doar ca „instrument politic”.

Motivul pentru care SUA şi-ar dori un alt summit în acest an ar fi doar „să câştige timp”, „profitând în acelaşi timp de relaţiile de prietenie dintre liderii celor două state", a precizat aceasta.

Kim Yo Jong a prezentat următorii paşi pe care crede că ar trebui să îi facă ţara ei.

„Vom dezvolta un plan pe termen lung, pentru a face faţă ameninţărilor SUA, şi ar trebui să ne consolidăm şi să ne creştem constant capacităţile practice", a concluzionat aceasta, potrivit China Global Television Network.

Mediafax

×