x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Klaus Iohannis, primit la Palatul prezidenţial al lui Recep Erdogan cu o ceremonie fastuoasă şi 21 de salve de tun

Klaus Iohannis, primit la Palatul prezidenţial al lui Recep Erdogan cu o ceremonie fastuoasă şi 21 de salve de tun

23 Mar 2016   •   17:45
Klaus Iohannis, primit la Palatul prezidenţial al lui Recep Erdogan cu o ceremonie fastuoasă şi 21 de salve de tun

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de către omologul său turc, Recep Erdogan, la palatul prezidenţial din Ankara, în cadrul unei ceremonii fastuoase, în timpul căreia s-au tras 21 de salve de tun şi la care au participat aproape 150 de soldaţi.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc în noul palat prezidenţial din Ankara, ridicat la solicitarea lui Recep Erdogan, au fost cântate imnurile celor două ţari, timp în care au fost trase 21 de salve de tun.

La ceremonie au participat 132 de soldaţi, care l-au salutat pe Klaus Iohannis la sosire, alături de alţi 16 soldaţi îmbrăcaţi în uniforme tradiţionale medievale, din vremea Imperiului Otoman, fiecare dintre aceştia reprezentând una dintre regiunile istorice ale Imperiului.

Palatul Prezidenţial din Ankara, Ak Saray, a fost inaugurat în 2014, după o investiţie estimată la 350 de milioane de dolari. Palatul urma să fie reşedinţa premierului, însă după ce Erdogan a preluat preşedinţia Turciei a devenit complex prezidenţial. Ak Saray are aproape 1000 de camere, iar construcţia a fost aspru criticată de opoziţia din Turcia.

După primirea oficială, Klaus Iohannis şi Recep Erdogan au avut întâlniri bilaterale.

Primirea de la palatul prezidenţial al lui Recep Erdogan a avut loc după ce Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la locul atacului terorist din 13 martie, din Ankara.

Klaus Iohannis a vizitat şi mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Turciei Moderne. Klaus Iohannis a semnat şi în cartea de onoare deschisă la mausoleu.

În jurul orei 18.00, preşedintele Iohannis şi omologul său turc vor susţine declaraţii comune de presă.

Sursa: news.ro

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis recep erdogan